|
|
|
... dkg citromsav (vagy 1 cs citrompótló)
Csipet só,
2 citrom felkarikázva.
Egy 5 l-es üvegben vízzel elkeverem a cukrot, sót, citrompótlót és héjával együtt belekarikázom a citromokat és fejjel lefelé beleállítom AZ előzőleg folyó vízzel leöblített bodzavirágokat. Lefedve 48 órát állni hagyom, közben néha megkeverem. Utána leszűröm és üvegekbe töltöm, a hűtőbe teszem. ... |
2010-01-10 20:40:22 |
|
|
|
|
|
|
... narancsdzsúsz
1 l ásávnyvíz
A befőttet leszűrjük és levét egy tálba tesszük. Ebbe tegyük vissza a felszeletelt őszibarackot, a meghámozott, kimagozott és kockára vágott narancsot. A citromokat megmosva kettévágjuk, s a felezett darabokat héjával együtt szeleteljük. A narancsdzsúszban hűtjük 3 órát, majd hozzáadjuk az ásványvizet.
MÁLNA- SÁ... |
|
2008-12-05 21:28:12 |
|
|
|
|
|
|
A tartósítás története dióhéjban
Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj... |
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|