Belépés
Bodza-mánia
... dkg citromsav (vagy 1 cs citrompótló)
Csipet só,
2 citrom felkarikázva.
Egy 5 l-es üvegben vízzel elkeverem a cukrot, sót, citrompótlót és héjával együtt belekarikázom a citromokat és fejjel lefelé beleállítom AZ előzőleg folyó vízzel leöblített bodzavirágokat. Lefedve 48 órát állni hagyom, közben néha megkeverem. Utána leszűröm és üvegekbe töltöm, a hűtőbe teszem. ...
2010-01-10 20:40:22
bólék
... narancsdzsúsz
1 l ásávnyvíz
A befőttet leszűrjük és levét egy tálba tesszük. Ebbe tegyük vissza a felszeletelt őszibarackot, a meghámozott, kimagozott és kockára vágott narancsot. A citromokat megmosva kettévágjuk, s a felezett darabokat héjával együtt szeleteljük. A narancsdzsúszban hűtjük 3 órát, majd hozzáadjuk az ásványvizet.

MÁLNA- SÁ...
2008-12-05 21:28:12
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
2008-11-29 16:53:53
1 
Címkék: MÁLNA- SÁ, hűtőbe teszem, befőttet leszűrjük, tálba tesszük, felszeletelt őszibarackot, citromokat megmosva, felezett darabokat, narancsdzsúszban hűtjük, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, narancsdzsúszban, bodzavirágokat, tartósították, narancsdzsúsz, gyümölcseiket, belekarikázom, cukrászmester, őszibarackot, citrompótlót, felszeletelt, felkarikázva, gyümölcsöket, citrompótló, kettévágjuk, meghámozott, szárították, tartósítsák, beleállítom, szeleteljük, ásványvizet, megkeverem, teremtette, leöblített, tartósítás, gyümölcsök, citromokat, hozzáadjuk, jégverembe, kimagozott, narancsot, elkeverem, leszűrjük, ásávnyvíz, története, darabokat, dióhéjban, citromsav, leszedett, cukrozott, üvegekbe, befőttet, bogyókat, leszűröm, felezett, receptje, megmosva, előzőleg, rómaiak, kockára, mustban, tesszük, francia, lefedve, századi, befőzve, héjával, görögök, alapját, üvegben,
© 2013 TVN.HU Kft.